Farklılıklarımız

• Felsefe Atölyesi: Öğrencilerin soru sorma, bir problem hakkında konuşma ve kendilerini ifade etme yeteneklerini yuvarlak sandalye tekniği ile sergiledikleri bir ders.
  • Edebiyat Atölyesi: Yazarlık çalışmalarının yapıldığı, öğrencilerin okudukları kitapların içeriklerini tartıştığı etkileşimli bir ders.
  • Kurs Programı: 11. ve 12.sınıflar için haftanın 4 günü okul sonrası ve hafta sonu yarım gün olacak şekilde planlanmış, öğrencilere fazladan verilen eğitim desteği
  • Masa Başı Saati: 12.sınıfları kapsayan çalışmalar.
  • Konu Tarama ve Soru Çözüm Saatleri
  • Tekrarlamalı Dersler (Sarmal Program)
  • Birebir Etütler
  • Danışmanlık Saati: Her öğrencinin bir danışman öğretmeninin olduğu, haftada bir saatini o öğretmenle konuşarak ve paylaşımda bulunarak geçirdiği bir zaman dilimi. Akademik gelişim sürecini takip eden danışman öğretmenler. Aynı zamanda veli bilgilendirmelerinden de sorumludur.
  • Mavi Referans Belgesi: Diploma ile birlikte verilen öğrencilerin lise hayatı boyunca katıldıkları sosyal sorumluluk projeleri, etkinlikler, sunumlar, gösteriler, stajlar, aldığı dereceler vb. bilgileri içeren üniversite ve iş başvurularında öğrencilerimize ayrıcalık yaratan bir belge.
  • Meslek Tanıtım Günleri: Farklı kurumlarda, farklı meslek gruplarından çalışanların okulumuz öğrencileri için yaptıkları sunumlar
  • BlueFest: Her eğitim öğretim yılının 19 Mayıs haftasında gerçekleştirilen gençlik şenliği. Turnuvalar, okul bahçesinde kamp, Mudanya’da yürüyüş ve öğrencilerin hazırladığı bayram kutlama programını kapsar.

Rehberlik Birimi

• İlgi ve yetenek ölçümleri
  • Mesleki yaklaşım envanteri
  • Alan seçimleri