MAVİ DÜNYA TALKS-2

Geleneksel hale getirdiğimiz Mavi Dünya Talks etkinliğimizin ikincisini büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. Ortaokuldan 3, ,liseden 3 olmak üzere toplam 6 öğrencimiz 6 farklı konuda İngilizce olarak sunum yaptılar.

Etkinlik İlayda, Efsun ve Aylin Engin’den dinlediğimiz güzel bir şarkıyla başladı.

İlk konuşmacımız 5-A sınıfından Kayra Beren ÜNSAL’dı. Kayra gerçek arkadaşlığın nasıl olması gerektiğine dair bir konuşma yaptı. Konuşmasını powerpoint görsel ve videolarla süsleyen Kayra, etkili konuşmasıyla izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

2.konuşmacımız 9.sınıflardan Ata ULUKARDEŞLER; aşının sağlığımız için önemi ve yaptırılmadığında yaşanacak sorunları ele alan ve aşı bilinci oluşturan güzel bir konuşma yaptı.

3.konuşmacımız 8.sınıflardan Tufan Tarık DEMİRTÜRK; insan beynine çip yerleştirip insan ve makinaların birlikteliğini ve bu birlikteliğin faydalarını anlatan, herkesin çok ilgisini çeken bilimsel bir konuşma yaptı.

Verilen arada müzisyenlerimiz Efsun, İlayda ve Aylin söyledikleri güzel bir şarkıyla etkinliğe renk kattılar.

4.konuşmacımız 9.sınıflardan Aylin ENGİN; uzay, uzaydaki takımyıldızlar ve Zodyak üzerine son derece ilginç ve bilimsel bir konuyu arkadaşlarıyla paylaştı.

Sonrasında 7.sınıflardan Valeria BUBE; yıllar önce dağ yürüyüşüne çıkıp, daha sonra cesetleri bulunan 9 dağcının hikâyesini anlattı ve ölüm sebeplerini tartışmaya açtı.

Son olarak 11.sınıflardan Elif Yağmur KAR; dünyamızın en başlıca sorunları olan çevre kirliliği, çocuk işçi çalıştırma, çocuk yaşta evlilikler ve kadınlara karşı yapılan haksız uygulamalar konusunu ele aldı. Konuşması ve çözüm önerileri büyük bir ilgiyle izlendi.

Program Yabancı Diller Bölüm Başkanı Yalçın KOÇMAR ve Lise Müdürü İsmet ÖZDEMİR’in kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Etkinliğe katkıda bulunan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize, programın sunucuları Arda ÇALIŞKAN ve Deniz Emre TAŞ’a ayrıca teşekkür ediyoruz.

Doğa Harikası Abant