Anıtkabir Ziyaretimiz

2 Kasım Cumartesi günü Mavi Dünya Okulları Ortaokul öğrencileri Atamızın huzuruna çıktılar. Anıtkabir ziyaretiyle öğrencilerimiz Atamıza olan sevgi, saygı ve minnet duygularını ilettiler.

Geziye Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM) ve Cumhuriyet Müzesi (II.Meclis) ile başlayan öğrencilerimiz; Kurtuluş Savaşımızın yaşandığı süreci ve Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte gelen modernleşme hareketini öğrenip o günlerin havasını tekrar soludular. Sonrasında Anadolu Medeniyetleri Müzesinde Anadolu Coğrafyasının tarih ve kültürle bezenmiş mozaiğinin öğelerini incelediler. Tarih öncesi çağlardan itibaren Anadolu topraklarının günümüze kadar varan geçmişini öğrendiler. Etnografya müzesiyle devam eden gezimizde Anadolu’daki kültür varlığımızın temel taşlarını en ince ayrıntılarıyla incelediler. Yoğun geçen gezimizin sonunda öğretmen ve öğrencilerimiz gezilerini tamamlayıp BURSA’ya doğru hareket ettiler.

Tarih kokan bir Ankara gününde,  gezimizi titizlikle yürüten Poroy Tur yetkililerine, başta Okul Müdürümüz Evren YANIK olmak üzere Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Metin YILDIZ’ a ve gezi süresince okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Saygı ve Özlemle Anıyoruz 🌹

Anadolu Lisemiz Ankara'da

Yeni Eğitim Yılımız Başladı

Mavi Dünya Okulları 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılına; 21 Eylül Pazartesi günü okulumuz bahçesinde yapılan saygı duruşu, ardından okunan İstiklal Marşı ve okul marşımız ile başladı.

Yeni Eğitim Yılımız Başladı