Özel Mavi Dünya İlkokulunda; bireysel farklılıkların dikkate alındığı bir öğrenme ortamında, özgür düşünen, girişimci, ulusal değerlerine sahip çıkan, evrensel bilgi ve kültür birikimine sahip, dürüst, duyarlı, saygılı ve çalışkan olmayı kendine öncelik edinen çocuklar yetiştirilmektedir.

Çevre duyarlılığımız her şeyin üzerindedir. Gelecek nesillere yaşanır bir dünya devretmek için birçok projenin içinde yer almakta, bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına önemli çalışmalar yürütmekteyiz.

Ağırlıklı olarak haftada 10 saat verilen İngilizce dersinin yanında, 3.sınıftan itibaren Almanca ikinci yabancı dil olarak verilmektedir. Yabancı dil kurulumuz yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütmekte, güncel programlarla yabancı dil eğitimine yön verilmektedir.

Sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin öğrencilerin gelişiminde büyük önemi olduğuna inanan okulumuzda, bu amaçla düzenlenen etkinliklere, eğitim öğretim dönemi içerisinde geniş ölçüde yer verilmektedir. Aile sevgisi, vatan sevgisi, Atatürk sevgisi en önemli değerlerimizin başında gelmektedir.

Bu anlayışa oluşturduğumuz eğitim sisteminde 1.sınıftan 4.sınıfa kadar (her yıl farklı öğretmen olmak üzere) uzman sınıf öğretmeni modeli uygulanmaktadır. Tüm sınıflarımızda eğitimi kolaylaştıran ve kalıcı kılan etkileşimli tahtalar kullanılmaktadır.

İmza ve Söyleşi Günü

Mavi Dünya Okulları Anadolu Lisesi öğrencileri yazar Başak SAYAN’ ın “Nigahdar” adlı kitabını okuyup, yazarıyla tanışma fırsatı buldular.

İmza ve Söyleşi Günü